ANTITRUST – PRAVO KONKURENCIJE

ONLINE VIDEO SEMINAR
Namijenjen kreditnim institucijama u BiH

ANTITRUST – PRAVO KONKURENCIJE u financijskim uslugama predstavlja centralno područje politike EU i vitalni element regulatornog okvira država izvan EU. Pravo konkurencije osigurava zdravu konkurenciju među bankama na tržištu. Iz perspektive klijenata omogućava izbor za njih najboljih opcija. Službenici usklađenosti, ali ne samo oni, moraju biti svjesni regulative ovog područja i rizika povezanih s kršenjima. Svi zaposlenici u dodiru s konkurencijom moraju biti ispravno educirani te efektivno razumjeti što smiju a što ne. Potencijalna kršenja su brojna i potrebni su napori usklađenosti da ih se izbjegne. Kazne mogu biti ozbiljne kako pokazuju događanja i praksa sudova i nadležnih tijela u posljednjim razdobljima.

Usprkos značajnosti područja Istovremeno je zamjetan vrlo mali broj edukacija koje ga obrađuju ili dotiču. Poticaji za ispravnu usklađenost su svakako potencijalne financijske kazne, diskvalifikacija čelnih ljudi institucije, šteta na reputaciji ali i snažna kultura usklađenosti kada postoji.

Tko i zašto?

Seminar daje temeljni prikaz regulative i zahtjeva zaštite prava konkurencije EU i BiH. Razmatra probleme prava konkurencije u financijskom sektoru i pitajne konkunrecije i stabilnosti u bankarskoj industriji. Funkciji usklađenosti pruža osnovna saznanja koja u dnevnoj praksi trebaju pomoći u identifikaciji i procjeni poslovnih procesa na koja se reflektiraju regulativni zahtjevi zaštite prava konkurencije. Time se pospješuje razumijevanje i razmatranje područja usklađivanja te određivanje potreba za daljnjim koracima i po potrebi usavršavanjem.

Namijenjen je stručnim suradnicima funkcije uslađenosti, internim revizorima i svim drugim osobama čije područja rada uključuje odgovornosti, zadatke i pitanja koja spadaju u okvir teme.

Pregled sadržaja

  • Pojam
  • EU regulativa
  • Problemi prava konkurencije u financijskom sektoru
  • Konkurencija i stabilnost – bankarstvo
  • Domaća regulativa
  • O čemu voditi računa
  • Program usklađenosti

Program, cijena, prijava

PROGRAM – trajanje 116 minuta

Prenos putem Interneta omogučava praćenje u vrijeme po želji. Svaki polaznik ovog seminara može preuzeti priručnik s cjelokupnim sadržajem prezentacije.

CIJENA – 59,00 eura (uključuje pristup video seminaru, priručnik u PDF formatu i certifikat)

PRIJAVE – Elektroničkom porukom na seminar@potecon.info ili on-line prijavom.
UPLATA – prije pristupa video seminaru u eurima, račun RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d. ZAGREB / SWIFT: RZBHHR2X / POTECON račun HR20 2484008 1100612041

Zanima vas više?

Do sada smo održali cijeli niz in-house edukacija i treninga u zemlji i inozemstvu, Korisnici su u najvećem broju slučajeva zahtjevne organizacije kao što su to kreditne institucije – banke. Ako vas zanima više pošaljite nam upit ili nas telefonski kontaktirajte.