Sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma za ovlaštene mjenjače

ONLINE VIDEO SEMINAR - OSPOSOBLJAVANJE ZA 2022.

Za sve one koji nisu uspjeli prisustvovati našim seminarima u travnju i koji do sada nisu uspjeli provesti izvršavanje obveza u pogledu stručnog osposobljavanja za 2022. godinu, te kako bismo vam pojednostavili nužnu izobrazbu pripremili smo video seminar posvećen sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma.

Osposobljavanje ove godine obilježeno je pojačanim zahtjevom za provjerom sankcijskih listi i novim europskim Smjernicama o čimbenicima rizika EBA za koje se očekuje prenošenje u domaće zakonodavstvo nakon legislativne procedure.

Tko i zašto?

Ovaj video seminar namijenjen je i sadržajem posebno prilagođen ovlaštenim mjenjačima, osobama ovlaštenim za sprječavanje pranja novca i njihovim zamjenicima, direktorima i drugim odgovornim osobama ovlaštenih mjenjača.

Prenosi se putem Interneta omogučavajući praćenje na daljinu. Umjesto da putujete na mjesto održavanja seminara, osposobljavanje možete provesti u vlastitom uredu ili kući, korištenjem vlastitog računala, tableta ili pametnog telefona u vrijeme kada vam to najviše odgovara (ili prekinuti i nastaviti kada vam to dopuste ostale poslovne obveze).

Osigurava izvršavanje zakonske obveze u pogledu osposobljavanja i izobrazbe za 2022.

Pregled sadržaja

  • Novosti i trendovi
  • Pregled obveza i mjera sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma kod ovlaštenih mjenjača
  • Pravilnik o postupku procjene rizika od pranja novca i financiranja terorizma te načinu provođenja mjera pojednostavljene i pojačane dubinske analize stranke
  • Opće smjernice za provođenje Zakona Financijskog inspektorata
  • Najčešći nedostaci i kako ih izbjeći
  • Obveze iz perspektive uprave, ovlastene osobe, blagajnika mjenjača
  • Indikatori rizika za ovlaštene mjenjače Smjernica o čimbenicima rizika EBA
  • Tipologije pranja novca u mjenjačnicama

Program, cijena, prijava

PROGRAM – trajanje 123 minute

Svaki polaznik ovog seminara može preuzeti priručnik s cjelokupnim sadržajem prezentacije

CIJENA – 750,00 kn (99,54 €) uvećana za PDV (uključuje cijenu video seminara i priručnik s cjelokupnim sadržajem)

Fiksni tečaj konverzije: 1 euro = 7,53450 kuna

Korisnici programskog paketa za sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma AROP i e-SPRANO imaju pravo na popust od 10%.

PRIJAVE – Elektroničkom porukom na seminar@potecon.info ili on-line prijavom.
UPLATA – Cijena se plaća unaprijed uvećana za PDV na račun POTECON, Zagreb HR 20 2484008 1100612041

Polaznici koji završe video seminar dobivaju certifikat, potvrdu o završetku i sudjelovanju kao dokaz obavljenog stručnog osposobljavanja i izobrazbe – ispunjavanja zakonske obveze za 2022. godinu.

Zanima vas više?

Do sada smo održali cijeli niz in-house edukacija i treninga u zemlji i inozemstvu, Korisnici su u najvećem broju slučajeva zahtjevne organizacije kao što su to kreditne institucije – banke. Ako vas zanima više pošaljite nam upit ili nas telefonski kontaktirajte.