SUKOB INTERESA

ONLINE VIDEO SEMINAR
Namijenjen kreditnim institucijama u BiH

SUKOB INTERESA Jedno od najtežih pitanja s kojima se suočavaju službenici usklađenosti. Postoji gotovo beskonačna raznolikost situacija koje bi mogle stvoriti sukob na presjeku osobnih, obiteljskih, financijskih i organizacijskih interesa. Dodatno, kako su pojavnost i dojam važni na ovom području, često je teško povući jasnu crtu. Stvarni, prividni i potencijalni sukobi često uključuju osobne odnose, izazivajući različitu osjetljivosti, individualno i kulturno.

Iako se čini temom za upravu i više rukovodstvo, za razliku od brojnih drugih rizika vezanih uz usklađenost, sukob interesa stvarna je mogućnost za velik broj zaposlenika banaka.

S druge strane, iako u EU i domaćoj regulativi ne postoji poseban zakon koji bi se bavio sukobom interesa (osim na području javne nabave) cijeli niz europskih i domaćih propisa koji se odnose na banke u svojim odredbama postavlja zahtjeve u pogledu izbjegavanja sukoba interesa. Time ovo područje za službenike usklađenosti predstavlja specifičan problem.

Neuspjeh može stvoriti loš publicitet, narušiti reputaciju i ometati poslovanje. Kritično je da oni koji obavljaju bilo koji posao u banci nauče prepoznavati i izbjegavati sukobe interesa, u pogledu rješavanja osobnih, financijskih i drugih interesa, odnosa s klijentima i dobavljačima.

Tko i zašto?

Zahtjeve sprječavanja sukoba interesa potrebno je primijeniti na nizu poslovnih i drugih područja pa se posljedično, u praksi, politika sprječavanja sukoba interesa koji puta ne pokazuje dovoljnom obranom.

Namijenjen je stručnim suradnicima funkcije usklađenosti, internim revizorima i svim drugim osobama čije područje rada uključuje zadatke i pitanja koja proizlaze iz teme.

Pregled sadržaja

  • Pojam i primjeri sukoba interesa
  • EU regulativa
  • Domaća regulativa
  • Ekonomika sukoba interesa
  • Zahtjevi za fit & proper procjenu

Program, cijena, prijava

PROGRAM – trajanje 132 minute

Prenos putem Interneta omogučava praćenje u vrijeme po želji. Svaki polaznik ovog seminara može preuzeti priručnik s cjelokupnim sadržajem prezentacije.

CIJENA – 59,00 eura (uključuje pristup video seminaru, priručnik u PDF formatu i certifikat)

PRIJAVE – Elektroničkom porukom na seminar@potecon.info ili on-line prijavom.
UPLATA – prije pristupa video seminaru u eurima, račun RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d. ZAGREB / SWIFT: RZBHHR2X / POTECON račun HR20 2484008 1100612041

Zanima vas više?

Do sada smo održali cijeli niz in-house edukacija i treninga u zemlji i inozemstvu, Korisnici su u najvećem broju slučajeva zahtjevne organizacije kao što su to kreditne institucije – banke. Ako vas zanima više pošaljite nam upit ili nas telefonski kontaktirajte.