ZLOUPOTREBA TRŽIŠTA

ONLINE VIDEO SEMINAR
Namijenjen kreditnim institucijama u BiH

Efikasno tržište zahtjeva zdrave i stabilne tržišne strukture. Zloupotreba tržišta ruši samu ideju tržišta i potkopava povjerenje u financijski sustav. Regulativa i zabrana svih oblika zloupotrebe štiti integritet tržišta i investitore. Tipično koncept zloupotrebe uključuje insajdersko trgovanje, nezakonitu objavu povlaštenih informacija i manipulaciju tržištem.

Usprkos jasnim definicijama, primjena u praksi nije samo skup pravila već prije svega stanje uma, budnost pri identifikaciji te vještina procjene rizika da sustavi i kontrole onemoguće kritičko promišljanje te dozvole kršenje i neusklađenost. Što prije svega zahtjeva jasno razumijevanje okvira i oblika zloupotrebe tržišta.

Moglo bi se reći da to nije novi zahtjev već prije svega potreba da se promotri jesmo li o svemu vodili računa. Posebno se to odnosi na povlaštene informacije i mogućnost njihovog generiranja ili posjedovanja.

Tko i zašto?

Efektivno praćenje i težnja za usklađenosti nisu nepomični. Načini nadzora tržišta danas vrlo su različiti od onih u prethodnim razdobljima i nastavljaju se razvijati. Povećana složenost u detektiranju, povezana s povećanom razinom regulatorne kontrole znači povećane napore prema usklađenosti – uz visoke kazne za neuspjehe. Posljedično, usprkos naporima, širenje svih zahtjeva preko poslovnih procesa dajući prioritete po riziku nije uvijek jednostavno.

Procjene rizika zloupotrebe tržišta, uključujući vrste klijenata, proizvode i usluge, sukob interesa zaposlenika te složenost i volumen trgovanja značajan su faktor.

Seminar pruža saznanja o pojmu i primjerima zloupotrebe tržišta te daje temeljni prikaz EU i domaće regulative. Ukazuje na izazove te pruža osnovna saznanja koja u dnevnoj praksi trebaju pomoći u identifikaciji i procjeni proizvoda, usluga i poslovnih procesa na koja se reflektiraju regulativni zahtjevi. Time pospješiti razumijevanje i razmatranje područja usklađivanja te određivanje potreba za daljnjim koracima i po potrebi usavršavanjem.

Namijenjen je stručnim suradnicima funkcije usklađenosti, internim revizorima i svim drugim osobama čije područje rada uključuje zadatke i pitanja koja proizlaze iz teme.

Pregled sadržaja

  • Pojam i primjeri zloupotrebe tržišta
    • Povlaštene informacije
    • Manipulacija tržištem
  • EU regulativa
  • Domaća regulativa

Program, cijena, prijava

PROGRAM – trajanje 112 minuta

Prenos putem Interneta omogučava praćenje u vrijeme po želji. Svaki polaznik ovog seminara može preuzeti priručnik s cjelokupnim sadržajem prezentacije.

CIJENA – 59,00 eura (uključuje pristup video seminaru, priručnik u PDF formatu i certifikat)

PRIJAVE – Elektroničkom porukom na seminar@potecon.info ili on-line prijavom.
UPLATA – prije pristupa video seminaru u eurima, račun RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d. ZAGREB / SWIFT: RZBHHR2X / POTECON račun HR20 2484008 1100612041

Zanima vas više?

Do sada smo održali cijeli niz in-house edukacija i treninga u zemlji i inozemstvu, Korisnici su u najvećem broju slučajeva zahtjevne organizacije kao što su to kreditne institucije – banke. Ako vas zanima više pošaljite nam upit ili nas telefonski kontaktirajte.